На Рівненщині судитимуть 18-річного хлопця за вбивство таксиста: йому загрожує до 15 років за гратами

Слідчі Сарненського відділу поліції скерували до суду кримінальне провадження відносно 18-річного жителя села Вирка, обвинуваченого у вчиненні умисного вбивства 26-річного таксиста, незаконному заволодінні транспортним засобом та крадіжці.

Нагадаємо, що повідомлення про пожежу, виявлене тіло чоловіка в канаві та авто із увімкненими габаритами неподалік залізничної станції Немовичі у Сарненському районі до поліції надійшло другого квітня близько 22:30.

Слідчо-оперативна група, яка негайно виїхала на місце події, встановила, що невідома особа нанесла декілька ударів гострим предметом в область шиї та грудей 26-річному жителю села Немовичі, а потім витягнула його тіло із салону, підпаливши сухостій неподалік від скоєного злочину.

Поліцейські Сарненського відділу всю ніч проводили невідкладні слідчі дії та розшукові заходи для встановлення особи, причетної до вчиненого кримінального правопорушення. Ним виявився тоді ще неповнолітній, 17-річний житель села Вирка. Близько п’ятої ранку його розшукали оперативники у лісопосадці поблизу села Малушка Березнівського району.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювала група слідчих слідчого відділення Сарненського відділу поліції та обласного управління, а процесуальне керівництво — Сарненська місцева прокуратура.

За результатами проведених слідчих дій, зокрема й отриманих результатів майже 20 експертиз, поліцейські встановили, що неповнолітній, перебуваючи в автомобілі «ВАЗ 21099», під час суперечки, що виникла на ґрунті раптових неприязних відносин, діючи умисно, за допомогою перочинного ножа, наніс 21 удар в область шиї, грудної клітки та живота таксисту, який прибув за викликом 17-річного клієнта. Після цього зловмисник вирішив незаконно заволодіти автомобілем марки «ВАЗ 21099». Однак, через відсутність навичок керування транспортними засобами, він проїхав приблизно 30 метрів і залишив автомобіль на дорозі, продовживши рух велосипедом.

Крім того, неповнолітній викрав належні водієві таксі грошові кошти в сумі 341 гривні, що були в салоні авто. Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення йому підозри у вчиненні злочинів, передбачених частиною 1 статті 115, частиною 1 статті 289, частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України, закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Підозрюваний щиро розкаювався у скоєному та співпрацював зі слідством. Тепер подальшу його долю вирішуватимуть представники Феміди. Обвинуваченому загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також