На Рівненщині судитимуть бухгалтерку, яка намагалась приховати справжні прибутки підприємства

фото ілюстративне

На Рівненщині судитимуть бухгалтерку одного з державних підприємств, яку обвинувачують у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки для держави. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області. 

Слідчі прокуратури під час досудового розслідування зібрали достатньо доказів, які підтверджують те, що жінка подала до податкової інспекції офіційні документи, в яких вказала неправдиві відомості, занизивши при цьому суму чистого прибутку підприємства та відповідно – величину належної для перерахування суми до державного бюджету. За підрахунками прокурорів, через невірно вказані цифри держава не доотримала до бюджету понад півмільйона гривень, а саме 575 тис. грн.

Прокуратурою Рівненської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно бухгалтера державного підприємства, яка підозрюється у службовій недбалості, що спричинило тяжкі наслідки для держави.

Дії бухгалтера слідчим поліції за погодженням із процесуальним прокурором кваліфіковано за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість, що спричинило тяжкі наслідки). Обвинувальний акт щодо цієї справи вже скеровано до суду. До слова, під час досудового розслідування бухгалтерка відшкодувала усі завдані державі збитки у повному обсязі.

За вчинення цього кримінального правопорушення згідно з Законом підозрюваній загрожує позбавлення волі строком від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом або без такого.

 

Читайте також