На Рівненщині судитимуть членів злочинної групи, які постачали наркотики у колонію

На Рівненщині судитимуть злочинне угруповання, учасники якого налагодили постачання та збут наркотичних засобів у колонію.

В угрупованні фігурують дев'ятеро осіб, шестеро з яких перебували у в'язниці за особливо тяжкі злочини.

Про це повідомляють у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Наркобізнес організував 39-річний уродженець Донецької області, «смотрящий» за виправною установою, а до злочинної діяльності також залучив дружину і трьох «наркокур'єрів», які перебували на волі.

Уродженець міста Слов’янськ розпочав свою «кар’єру» у 19 років і не раз притягувався до кримінальної відповідальності. За скоєні злочини відбував покарання у місцях позбавлення волі, де перебуває і досі. Крайня судимість — у 2019 році за умисне вбивство та розбій. 

Перебуваючи в одній із колоній на Рівненщині, здобув авторитет та повагу серед засуджених та став «смотрящим». Із квітня минулого року по січень 2022 року він організував наркотрафік у колонію. До злочинної схеми залучив ще п’ятьох ув’язнених, які замовляли та контролювали постачання наркотиків у колонію, а також чотирьох осіб, які перебували на волі, серед яких і дружина засудженого. У всіх були чітко відведені ролі. 

Постачали на територію виправної установи наркотичні засоби та психотропні речовини сімох видів із Донецької, Волинської, Київської областей методом «перекиду» і за допомогою пошти.

Читайте також