На Рівненщині судитимуть двох підлітків за вбивство

фото ілюстративне

Постануть перед судом двоє підлітків за вчинення  особливо тяжких та тяжких злочинів

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт у  резонансному кримінальному провадженні стосовно двох неповнолітніх жителів області, які скоїли низку особливо тяжких та тяжких злочинів, у тому числі вбивство з корисливих мотивів.

Трагічна подія мала місце на початку березня 2018 року в м. Дубровиця Рівненської області. Сімнадцятирічні хлопці, за попередньою змовою між собою, заздалегідь підшукавши знаряддя вчинення злочину, а саме - металеву трубу, гайковий ключ та газовий балончик, вирішили вчинити напад на жителя сусідньої області з метою заволодіння його майном.

З цією метою, під приводом укладання усної угоди на купівлю-продаж каміння бурштину-сирцю, один із підлітків запросив потерпілого приїхати до м.Дубровиця, де, діючи спільно, неповнолітні вчинили розбійний напад. Зокрема, застосувавши насильство, яке є небезпечним для життя та здоров`я потерпілого, обвинувачені незаконно заволоділи його автомобілем, грошовими коштами, іншим майном, а чоловіка  помістили у багажне відділення та вивезли за місто. У подальшому, зловмисники заподіяли потерпілому тяжкі тілесні ушкодження, несумісні з життям, від яких той помер на місці, а також з метою приховання вчинених злочинів знищили автомобіль, підпаливши його.

Дії обвинувачених органом досудового розслідування кваліфіковано за ч.4 ст.187 (розбій), п.п.6, 12 ч.2  ст.115 (умисне вбивство), ч.3 ст.289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), ч.2 ст.185 (крадіжка), ч.2 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Обвинуваченим на даний час обрано запобіжні заходи у виді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженніпроводила група слідчих слідчого управління ГУНП в Рівненській області, спеціально уповноважених на проведення досудового розслідування злочинів, вчинених неповнолітніми. Процесуальне керівництво здійснювалося групою ювенальних прокурорів прокуратури Рівненської області, якими забезпечуватиметься підтримання обвинувачення у суді.

Відповідно до вимог КПК України судовий розгляд кримінального провадження здійснюватиметься судом колегіально у складі трьох суддів, а за бажанням обвинувачених – судом присяжних.

За матеріалами відділу ювенальної юстиції прокуратури Рівненської області

Читайте також