На Рівненщині судитимуть ексочільницю банку за привласнення понад 1,3 млн гривень

На Рівненщині судитимуть колишню очільницю Вараського відділення банку за привласнення понад 1,3 млн гривень.

Про це повідомляють у Рівненській прокуратурі.

Слідчі встановили, що жінка зловживала службовим становищем та незаконно здійснювала перевипуск банківських карт померлих клієнтів установи, та таким чином отримувала доступ до їх рахунків. Пізніше гроші з карток знімав чоловік обвинуваченої, якого вона залучила до протиправної діяльності. 

Правоохоронцями встановлено 15 епізодів такого привласнення коштів, загальна сума збитків перевищує 1,3 млн грн.

Жінка тривалий час була в розшуку, а коли її затримали – суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, з можливістю внесення застави у розмірі 259 тис. грн. Зловмисниця цю суму внесла, вийшла з-під варти і знову зникла. За даними слідства вона перетнула кордон за чужими документами і наразі, разом з чоловіком, перебуває в міжнародному розшуку.

Заставу, за клопотанням прокуратури, скеровано на підтримку військовослужбовців Збройних Сил України.

Досудове розслідування за спеціальною процедурою проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу Відділу протидії кіберзлочинам в Рівненській області Департаменту кіберполіції НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Читайте також