На Рівненщині судитимуть крадія деревини

Фото - відкриті джерела; ілюстративні фото

Рокитнівським відділом Сарненської місцевої прокуратури встановлено, що 4 лютого, чоловік без наявності ордера на відпуск деревини, за допомогою бензопили, умисно, самовільно, без передбаченого законодавством дозволу зрізав в лісовому масиві державного лісогосподарського підприємства 37 дерев породи береза, вільха та сосна, які в подальшому завантажив на причіп вантажного автомобіля, та незаконно перевіз до господарства свого односельчанина, таким чином збув незаконно зрізану лісодеревину.

У подальшому, 6 лютого, вказаний правопорушник разом з іншим місцевим жителем, попередньо домовившись, у лісовому масиві неподалік смт. Рокитне, без наявності дозволу, за допомогою двох бензопил зрізали 18 дерев різних порід.

В результаті протиправних дій державі заподіяно матеріальну шкоду на загальну суму 110 тис. грн. Незаконно здобута лісодеревина вилучена правоохоронцями та судом на останню накладено арешт.

За наслідками досудового розслідування 31 березня обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Рокитнівського районного суду Рівненської області для розгляду по суті.

Читайте також