На Рівненщині судитимуть осіб за збут тротилу, який було викрадено з полігону

фото ілюстративне

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні, розслідуваному слідчими слідчого відділу Служби безпеки України в Рівненській області, стосовно 3 жителів області за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410, ч. 1 ст. 309 КК України (викрадення вибухових речовин та іншого військового  майна, що вчинене в умовах особливого періоду; носіння, придбання, зберігання та збут вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу; незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропної речовини без мети збуту).

На підставі зібраних слідчим і прокурором доказів встановлено, що 26-річний мешканець Костопільського району, який упродовж 2017-2019 років проходив військову службу на посаді сапера в лавах Збройних Сил України, маючи досвід у поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими пристроями, у 2019 році в районі утилізації Рівненського загальновійськового полігону неодноразово викрадав вибухові речовини (тротилові шашки) та інше військове майно в умовах дії особливого періоду.

Крім того, систематично здійснював збут вибухових пристроїв за грошові кошти 34-річному костопільчанину, який спільно з 24-річним жителем цього ж району в подальшому, з метою одержання прибутку, збували вибухові пристрої за значно вищою ціною.

Також вказаний  24-річний громадянин обвинувачується у незаконному придбанні у м. Рівне та зберіганні для власного вживання психотропної речовини «метамфетамін» без мети збуту.

За результатами проведеного обшуку правоохоронцями виявлено та вилучено майже 30 кг. тротилу.

За ініціативи прокуратури області одному із обвинувачених за ч. 3  ст. 410, ч. 1 ст. 263 КК України  обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, а іншим двом за ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 309 КК України – домашній арешт.

Прокуратура Рівненської області

Читайте також