На Рівненщині судитимуть сільського голову

Фото - відкриті джерела; Ілюстративне фото

Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно голови однієї із сільських рад Рокитнівського району. Його підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість).

За даними слідства, приблизно у червні-липні 2018 року посадовець, діючи з порушенням норм земельного законодавства, посвідчив особистим підписом, як сільський голова, рішення сільської ради про затвердження проєкту землеустрою щодо передачі особі у власність земельної ділянки комунальної власності в межах населеного пункту для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд, площею 0,23 га, нормативно-грошова оцінка якої становить понад 100 тис. грн.

При цьому, голова не перевірив чи дане питання розглядалося на сесії сільської ради та посвідчив рішення, яке насправді депутатами не приймалося. На підставі цього рішення земельну ділянку передано у власність особі, чим завдано істотної шкоди охоронюваним законом державним інтересам.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на такий самий строк.

Читайте також