На Рівненщині трапилося групове згвалтування: злочинців вже затримали

Фото ілюстративне

На початку лютого на Рівненщині у місті Сарнах четверо молодих хлопців вивезли дівчину у ліс і згвалтували. Потерпіла після скоєного одразу звернулася за допомогою до поліції.

Як встановили слідчі, дівчина разом зі своєю подругою напередодні ввечері зустрілася із 4 хлопцями, з якими вони недавно познайомилися. Спочатку вони всі випили разом кави. Потім молодики дістали наркотики і почали їх вживати. Під час цього дівчата, яким не сподобалася така поведінка хлопців, втекли.

Після цього вночі молодики неодноразово телефонували до дівчини та пропонували знову зустрітись. Коли вона вчергове відмовила їм, хлопці приїхали на автомобілі «Volkswagen Passat B5» з іноземною реєстрацією до її будинку, де вона винаймає кімнату, силоміць витягли дівчину з помешкання та затягнули всередину авто. Один із насильників тримав у руках лопату і погрожував жертві фізичною розправою.

Дівчину на автомобілі вивезли у лісосмугу неподалік села Чемерне Сарненського району і вже там проти її волі вступили з нею у статеві зносини. Після скоєного гвалтівники відвезли потерпілу додому.

Дівчина одразу після цього звернулася за допомогою до поліцейських, які миттєво розшукали зловмисників. Коли гвалтівники побачили правоохоронців - одразу кинулися тікати, залишивши своє авто на дорозі. Так, під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили в ньому наркотичні речовини та інші речові докази. Автомобіль поліцейські вилучили. Судом на нього накладено арешт.

Усіх злочинців впіймали і затримали. Наразі вони перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, що передбачені ч. 3 ст. 152  України (зґвалтування, вчинене групою осіб) та ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Усі гвалтівники - мешканці села Чемерне Сарненського району. Двом з них по 20 років, одному - 26 років та іншому - 24. Вони переховувались від слідства.

Прокуратура ініціює застосування щодо підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Відповідне клопотання вже внесено до суду. У вказаному кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке перебуває на контролі Сарненської місцевої прокуратури.

Згідно із санкцією статті підозрюваним за вчинення таких злочинів загрожуєпокарання у виді позбавлення волі від 7 до 12 років.

Читайте також