На Рівненщині тренувалися рятувати людей та авто у снігопаді (ФОТО+ВІДЕО)

http://rivne.dsns.gov.ua

20 листопада на відрізку автодороги М-06 «Київ-Чоп» поблизу с. Зелений Гай Дубенського району рівненські рятувальники спільно відпрацювали алгоритм дій органів управління і підрозділів Служби автомобільних доріг області, Національної поліції та місцевих органів влади у разі загрози та порушення руху транспорту на автошляхах і населених пунктах внаслідок ускладнених погодніх умов. 

Зокрема відпрацьовувалася організації роботи штабу із забезпечення безперебійного руху транспорту автомобільними дорогами загального користування у період ускладнення погодних умов, координації дій органів управління та служб цивільного захисту, що залучаються до заходів з відновлення сталого руху на автошляхах. 

Залучення сил і засобів до виконання завдань із запобігання виникненню та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням дорожнього руху у зимовий період, надання допомоги учасникам дорожнього руху, які опинились у снігових заторах. 

Організації міжвідомчої взаємодії відповідно до Порядоку взаємодії Служби автомобільних доріг у Рівненській області, ДП "Рівненський облавтодор", ГУ Національної поліції в Рівненській області, УПП в м. Рівному ДПП НП України, ГУ ДСНС України у Рівненській області у випадках виникнення несприятливих погодних умов, надзвичайних ситуацій та дорожньо-транспортних пригод на автомобільних дорогах загального користування Рівненської області. 

Обмін інформацією про оперативну обстановку на автошляхах між центральними і місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Своєчасне введення тимчасових обмежень або заборони руху транспортних засобів та контролю за їх дотриманням учасниками дорожнього руху, спрямування транспортних засобів на резервні маршрути для об’їзду проблемних ділянок доріг. 

Оперативного оповіщення учасників дорожнього руху про ускладнення погодних умов, ситуацію на автошляхах, введення тимчасових обмежень руху транспортних засобів з зазначенням маршрутів об’їзду та місць тимчасової стоянки. Своєчасного проведення профілактичного оброблення дорожнього покриття протиожеледними і фрикційними матеріалами та снігоочищення доріг, насамперед міжнародних та національних доріг, автобусних маршрутів, крутих спусків і підйомів та інших аварійно-небезпечних місць, перевальних ділянок, під’їздів до залізничних переїздів.

Повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівненській області

Читайте також