На Рівненщині тренувалися військові (ФОТО)

фото - Фейсбук

Упродовж кількох днів на Рівненському загальновійськовому полігоні проходять масштабні комплексні бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою окремої гірсько-штурмової та артилерійської бригад під керівництвом командувача військ оперативного командування "Захід" генерал-лейтенанта Олександра Павлюка. Повідомляє Прес-служба Оперативного Командування Захід

Для частин, котрі проходили на Рівненщині бойове злагодження, це - своєрідний підсумок їх навчальної роботи та чергова можливість перевірити свої сили і показати бойові навички. 

Змодельована апаратом керівництва тактична обстановка була максимально наближена до бойової. 

Етапи навчань передбачали перехід у наступ із положення безпосереднього зіткнення з противником, форсування водної перешкоди, ведення штурмових і рейдових дій у населеному пункті, захоплення вигідного рубежу та організацію оборони. Підрозділи бригад показали чітку злагодженість дій. Підтримка армійської авіації була ефективною та чітко синхронізованою з діям сухопутних військових частин.

За ходом проведення навчань спостерігали військові аташе країн - членів НАТО, які особисто мали змогу оцінити дії управління та особового складу підрозділів бригад.

- Для мене є честю бути тут. Як американський військовий, котрий прослужив в армії понад тридцять три роки, я надзвичайно вражений тим, що побачив сьогодні тут, на полігоні. Мушу зазначити, що ті завдання, які українські військовослужбовці відпрацьовують у ході навчань, вимагають від кожного надзвичайної навченості, узгодженості дій, командирських вмінь та дисципліни. Мене вразили всі етапи цих навчань. Хочу відмітити чітке управління військами, командирську ланку і навченість особового складу - поділився своїми враженнями заступник командувача багатонаціональної дивізії НАТО «Південь-Схід» бригадний генерал Томас Гарден, котрий уважно спостерігав за ходом навчань. 

Підсумовуючи роботу підлеглих, командувач військ оперативного командування "Захід" генерал-лейтенант Олександр Павлюк заначив: «Це комплексне бригадне тактичне навчання з бойовою стрільбою бригад проходить в умовах високої динаміки нарощування обстановки, які потребують прийняття керівництвом бригад швидких нестандартних рішень. Особовий склад гірських піхотинців, артилерії, військових інженерів та авіації показав високі бойові якості. Робота підрозділів усіх військових частин була злагоджена, дії впевнені. На даному етапі із поставленою задачею всі справилися на оцінку "Добре". В подальшому, усі результати навчань будуть систематизовані та узагальнені. Завдання визначені. Ми продовжуємо нарощувати спроможність наших військ».

Читайте також