На Рівненщині триває операція "МАК"

Від початку весни й до кінця літа правоохоронними органами проводяться заходи з метою профілактики незаконного обігу наркотиків, виявлення та знищення незаконних посівів снодійного маку та конопель, запобігання фактам незаконної торгівлі наркотичною сировиною та її транспортування, документування злочинної діяльності злочинних груп наркоділків та окремих осіб, які причетні до наркобізнесу. 

Тому співробітники Радивилівського відділення поліції звертаються з проханням до населення не вирощувати мак снодійний та коноплю. 

При виявленні таких посівів громадяни будуть притягатися до кримінальної відповідальності за ст. 310 КК України «Посів або вирощування снодійного маку або конопель”, що тягне за собою позбавлення волі на строк від трьох до семи років залежно від тяжкості вчинення кримінального правопорушення або до адміністративної відповідальності за ст. 106 – 1 КУпАП «Невжиття заходів щодо забезпечення охорони посівів снодійного маку чи конопель, місць їх зберігання та переробки», а також ст. 106 – 2 КУпАП «Незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель» .

Згідно чинного законодавства посів та вирощування снотворного маку конопель дозволяється лише спеціалізованим підприємствам, які отримали ліцензію на здійснення відповідних видів діяльності.

Якщо Вам відомо про осіб, які займаються вирощуванням і продажем нарковмісних культур, інших видів наркотичних засобів, або осіб, які їх купують, не залишайтесь байдужими, повідомляйте свого дільничного офіцера поліції або телефонуйте за номером чергової частини Радивилівського відділення поліції 0968034002 або 102(конфіденційність гарантуємо).

Поліція Радивилівського району

Читайте також