На Рівненщині тривають конкурси снігових скульптур (ФОТО)

http://www.rv.gov.ua

З грудня 2017 року в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах Рівненської області тривають конкурси «Зимова фортеця», «Сніговик FEST» та «Зимові рекорди».

Змагання мають на меті залучити дітей, учнів та студентів до проведення активного дозвілля на вулиці взимку - у рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима».

Так, між дошкільнятами щозими проводиться конкурс «Зимова фортеця», учасники якого повинні облаштувати максимально довгу снігову фортецю висотою щонайменше один метр. У 2017 році результати були рекордними. Перемогу в конкурсі святкував Рівненський дошкільний навчальний заклад №40 «Червоні вітрила». Діти зуміли побудувати фортецю неймовірною протяжність в 296 метрів, чого сповна вистачило для першого місця.

Для учнів початкових класів завдання ще креативніше, бо серед їхньої вікової категорії проводиться конкурс «Сніговик FEST». За його умовами перемогу здобуває та школа, яка зуміє побудувати найбільшу кількість сніговиків висотою не нижче півтора метра і сфотографується з ними. У минулому році найбільше сніговиків збудували учні Полянської ЗОШ Сарненського району.

«Зимові рекорди» - це той конкурс, у якому беруть участь усі охочі, починаючи з учнів 5-го класу аж до студентів вищих навчальних закладів. Конкурс має дві категорії: «Лижі» та «Ковзани». Переможці визначаються у кожній з категорій. Завдання конкурсу – зробити наймасовіше фото учасників на лижах, або ковзанах. Минулорічними переможцями в категорії «Лижі» були: Дубенська гімназія №2 та  Сарненський педагогічний коледж РДГУ. А в категорії «Ковзани» - Рівненська класична гімназія «Престиж».

Останніми днями зима тішить снігом, а це означає, що в усіх є необхідний «сніговий інвентар», щоб встановити нові рекорди: наліпити ще більше сніговиків та збудувати ще більш довжелезні фортеці.

Вже до організаторів конкурсів надійшли перші фотографії від учасників, але остаточно переможців зимового сезону 2017 – 2018 років буде визначено після 28 лютого, тож є ще можливість втрутитись у боротьбу за нагороди від обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» регіонального Відділення НОК України.

Читайте також