На Рівненщині у лікарню в аварійному стані інвестують 1,5 млн дол

http://press-centr.com

Інвестором, який зацікавився напівзруйнованим колишнім адміністративним корпусом «Корецької обласної лікарні відновного лікування», є підприємство «Рівне-Буд-Груп». Його представник не приховує, що створювалась фірма саме з метою викупити цю будівлю. Кажуть, що готові вкласти в неї півтора мільйони доларів і на його місці звести сучасний корпус для проживання хворих.

Про це повідомляє портал PRESS ЦЕНТР.

Представник «Рівне-Буд-Груп» не заперечує, що в даному комунальному закладі найціннішим є вода, без якої вкладати гроші немає сенсу. Точніше її лікувальні властивості. А ще додає - ідея побудувати сучасний корпус на місці старого виникла не на голому місці, а саме після того, в цьому закладі пройшли лікування «певні люди».

Ідея інвестора полягає в наступному: знести будівлю колишнього адмінкорпусу лікарні, що не використовується, бо в аварійному стані. А на його місці звести сучасний повноцінний чотириповерховий лікувальний корпус, в якому приїжджі за певну плату зможуть знімати номери для проживання. Крім того, в новому корпусі обіцяють обладнати зручний 25-метровий басейн та надаватимуть ряд інших, супутніх послуг. Саме ж водне лікування пацієнти як проходили, так і проходитимуть далі на базі самої лікарні.

- Якщо обласна рада не затягуватиме із вирішенням цього питання, ми зможемо завершити будівництво вже до кінця цього року, - запевнив представник ТзОВ «Рівне-Буд-Груп» пан Пузерко.

Думка про сучасний готель на території застарілої та напівзруйнованої лікарні, яка була зведена ще в 60-70-Х роках минулого століття, сподобалась не всім депутатам облради. Мовляв, інвестор зароблятиме, а область і далі покриватиме витрати на утримання закладу. Як варіант запропонували для «Рівне-Буд-Груп», оскільки вони виявили таке бажання, забрати весь медичний комплекс в оренду і ці півтора мільйони доларів вкласти у його розвиток.

Пан Пузерко зазначив, що вирішувати такі питання не вповноважений. Натомість додав, що інвестор навіть готовий взяти участь у конкурсі, якщо депутати вирішать виставити цю аварійну будівлю разом із земельною ділянкою під нею (10 сотих) на відкриті торги. А також натякнув обласним обранцям, що інвестиції довго без діла простоювати не можуть. Мовляв, звернувся він зі своєю пропозицією ще влітку минулого року, а на розгляд комісії вона потрапила тільки зараз. Тож, якщо депутати будуть і далі відтягувати питання, то інвестор просто може передумати.

Підтримав позицію представника інвестора головний лікар Корецької лікарні відновного лікування Анатолій Миронець. Він зазначив, що його заклад від цього тільки виграє, оскільки значно більше людей зможуть приїхати до них на лікування, коли для цього будуть створені належні умови. І додав, що за такою ж схемою, коли беруть землю в оренду, будують там сучасні корпуси і потім співпрацюють із лікувальним закладом, багато хто працює на Закарпатті.

Врешті, після тривалого і бурхливого обговорення депутати доручили комунальному закладу підготувати документи для поділу земельної ділянки у розмірі 10 сотих. Тобто, в тих межах, в яких просить ТзОВ «Рівне-Буд-Груп». Що робитимуть із нею далі: здаватимуть в оренду чи продаватимуть через аукціон разом із аварійною будівлею, наразі не відомо. Оскільки це рішення має пройти всі комісії обласної ради та за нього мають проголосувати на сесії.

Читайте також