На Рівненщині у третини рекламоносіїв виявили порушення (ФОТО)

Головне управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Рівненській області прозвітувало про свою роботу у 2017 році.

Начальник Головного управління Володимир Лазарчук детально описав результати діяльності за напрямками – в галузі безпечності харчових продуктів та ветмедицини, дотримання санітарного законодавства, захисту прав споживачів, контролю за регульованими цінами.

Серед важливих питань - стан здійснення державного нагляду в галузі ветеринарної медицини. За рік лабораторіями області проведено 1,3 мільйона досліджень. Зокрема, із півтисячі проб на сказ у 56 випадках виявили захворювання тварин. Щоденно службою проводяться заходи з профілактики, ліквідації та недопущення поширення збудника африканської чуми свиней.

Особлива увага приділена санітарно-епідемічній ситуації.

«За 2017 рік виявлено 860 випадків порушення вимог санітарного законодавства. Більше 40 % знайшли при перевірці загальноосвітніх навчальних закладів. Також минулого року в області проведено епідемічне розслідування 10 випадків отруєння грибами», - зазначив Володимир Лазарчук.

Підбиті підсумки і у сферах карантину та захисту рослин. Зокрема, у минулому році карантинний режим оголошено на площі близько 92 гектарів по амброзії полинолистій та на 320-ти гектарах, де виявлено західного кукурудзяного жука.

Управлінням захисту споживачів за рік виявлено 586 видів різного роду порушень, до відповідальності притягнуто більше сотні посадових осіб. Разом з тим, досліджено 290 рекламоносіїв, у третини з них зафіксовано порушення.

Серед напрямків Держпродспоживслужби є моніторинг цін по аптечній мережі, які беруть участь в Урядовій програмі «Доступні ліки», а також реєстрація сільськогосподарської техніки.

Читайте також