На Рівненщині «Укрпошта» готова до обслуговування клієнтів в умовах блекаутів

У Рівненській області відділення Укрпошти готові обслуговувати клієнтів в умовах відключень електроенергії.

Повідомляють у Рівненській ОДА.

Укрпошта надаватиме послуги навіть в умовах відсутності електроенергії, інтернету чи опалення. Компанія подбала про те, щоб клієнти могли отримувати поштові, фінансові, торговельні та інші послуги.

«На Рівненщині 51 відділення забезпечене генераторами та старлінками. Також приміщення обладнані пристроями 3в1 з програмою BePost, що дозволяє надавати послуги в цифровому форматі навіть без інтернету. Об'єкти логістичної та транспортної інфраструктури мають потужні промислові генератори. Тож клієнти будуть отримувати посилки незалежно від енергоживлення», - запевнив директор з розвитку мережі Рівненського регіону АТ «Укрпошта» Іван Люсак.

У Рівненській ОДА обговорили також Стратегію розвитку Укрпошти на найближчі роки. Серед іншого, це 100% автоматизація обробки поштових відправлень, будівництво нових сортувальних центрів та забезпечення доступу до послуг всіх груп населення.

«Нині у Рівненській області працює 97 пересувних відділень, які можуть доставити посилки, ліки, пенсії, а також продукти харчування у найвіддаленіші населені пункти. Завдяки пілотному проєкту «Укрпошта. Аптека» жителі можуть отримувати ліки у відділеннях Укрпошти. Терміни доставки - 3 дні між обласними центрами, без урахування дня відправлення. Зберігання у відділенні - 7 календарних днів», - розповів директор з розвитку мережі Рівненського регіону АТ «Укрпошта».

На сьогодні в Укрпошті доступні такі послуги: грошові перекази; поповнення чи зняття готівки з картки; сплата комуналки; виплата пенсій і соцдопомог; отримання посилок; оформлення міжнародних відправлень; відправка допомоги в інші регіони України, щоб підтримати їжею, ліками чи теплим одягом; покупка базових продуктів харчування.