На Рівненщині в нову ОТГ хочуть об`єднатися декілька сіл

Згідно розпорядження Малинського сільського голови, 6 липня було утворено спільну робочу групу з підготовки проектів рішень щодо добровільного об'єднання територіальних громад.

Згідно Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" утворення такої групи і є початком процедури добровільного об’єднання територіальних громад.

Разом з Малинською громадою ОТГ мають намір створити Яринівська, Бронська та Полянська сільські громади Березнівського району. Свої рішення про надання згоди на об'єднання у Малинську сільську ОТГ вони ухвалили на своїх червневих сесіях.

Таким чином у Березнівському районі може бути утворено не дві ОТГ, як це було передбачено перспективним планом, а три: Березнівська міська, Соснівська селищна та Малинська сільська.

Нагадаємо, що раніше Малинська сільська рада мала намір утворювати ОТГ разом із Степанською селищною та Кузьмівською сільською радами Сарненського району. Однак згодом депутати змінили свої рішення і розпочали процес об'єднання з сусідами в межах Березнівського району.

Читайте також