На Рівненщині вдосконалюватимуть соціальні послуги для дітей-сиріт

У Рівненській облраді на Круглому столі обговорювали питання про види бюджетного фінансування догляду та виховання дітей у громадах.

Про це повідомили в Рівненській облраді.

Засідання відбулося в облраді в режимі онлайн. Участь у ньому взяли представники тергромад різних регіонів України та профільні спеціалісти. Рівненську обласну раду представила голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній і Богдан Сологуб - керуючий справами виконавчого апарату облради.

Це серія просвітницько-навчальних заходів, які проводить громадська спілка «Українська мережа за права дитини», у рамках проєкту «Гроші для дитини, дитинство в сім’ї, послуги в громаді» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через проєкт «ГОВЕРЛА».

Метою проєкту є довгострокове вдосконалення соціальних послуг у громадах для задоволення потреб дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, незалежно від їх форми влаштування.

Під час впровадження проєкту експерти провели консультації з фахівцями 14 тергромад – партнерок Проєкту «ГОВЕРЛА», серед яких Здолбунівська та Рокитнівська громади Рівненської області.

Під час засідання експерти презентували аналітичні звіти за результатами дослідження й оцінки системи захисту прав дитини в громадах-учасницях. Окрім того, надали для розгляду кілька варіантів нового механізму фінансування виховання та догляду дітей.

Читайте також