На Рівненщині відбудеться Всеукраїнський пісенний фестиваль

8-11 червня усіх охочих запрошує Всеукраїнський дитячий фестиваль патріотичної пісні «Наша слава козацькая не вмре, не загине!». Повідомляє сайт Рівненської ОДА. 

Мистецька подія відбудеться у селі Хрінники, що на Демидівщині. Молоді виконавці представить там свої таланти.  

Організаторами фестивалю є управління культури і туризму ОДА, обласний центр  народної   творчості, Демидівська РДА, райрада та Демидівська селищна об’єднана територіальна громада.

Цьогоріч дитячий фестиваль патріотичної пісні, який декілька років поспіль проводився як регіональний, отримав статус Всеукраїнського. Окрім учасників з Рівненщини, очікують юних патріотів з Волинської, Луганської, Хмельницької та Тернопільської областей, а також міста Київ. Від нашої області виступатимуть колективи з Дубенського, Зарічненського, Костопільського, Рівненського районів, міст Вараш та Рівне.

Нагадуємо, фестиваль проводиться один раз у два роки та має на меті відродження та популяризацію історичної пам’яті національно-патріотичної пісні нашого народу, почуття національної гідності, виявлення та підтримку талановитих молодих виконавців, залучення дітей та молоді до пісенної творчості національного характеру, обмін творчими досягненнями учасників.

Урочисте відкриття фестивалю – 8 червня о 16.00 год. у  будинку культури Демидівської ОТГ. Закриття дійства та Гала-концерт учасників – 10 червня о 17.00 год. у санаторії «Хрінники».

Читайте також