На Рівненщині відбувся спортивний фестиваль для студентів (ФОТО)

Рівненщина з кожним роком нарощує свій туристичний потенціал, пише Спорт для всіх Рівненщини. Відкриваються інформаційні центри, розробляються та маркуються нові туристичні маршрути, все більше громадських організацій долучаються до урізноманітнення відпочинку жителів краю на лоні надзвичайно багатогранної природи Рівненщини.

Завдання залучити ще більше молоді до нових напрямків дозвілля поставили перед собою організатори фестивалю активного туризму «Стежки здоров’я»: управління культури і туризму та управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації, комунальний заклад «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, громадські організації «Відділення НОК України в Рівненській області» та «Рівненська обласна федерація спортивного туризму».

«Спорт для всіх» Рівненщини, який є ініціатором фестивалю, що проводиться вперше, зібрав у лісовому масиві поблизу смт Оржів півтори сотні студентів вищих закладів освіти.

Молодь мала можливість взяти участь в подоланні дистанцій: «Смуга перешкод», «Водний слалом», «Фігурне водіння велосипеда» та «Спортивне орієнтування за маркуванням». Оскільки змагання були розраховані на учасників, що вперше вирішили випробувати себе в активному туризмі, настанови щодо їх проходження давали такі знані не лише на Рівненщині туристи, як Валерій Буренко, Іван Оліферук, Леонід Ольховик та Людмила Чалій. Багато хто з присутніх вперше познайомився з особливостями різних видів спортивного туризму та орієнтування, спеціальним спорядженням та випробував себе на дистанціях фестивалю. Настрою та драйву додала і запальна зумба фітнес, яку для всіх бажаючих провела Ірина Давидюк, старший викладач кафедри теорії і методики фізичного виховання РДГУ.

Традиційно, як і у кожних змаганнях були визначені свої переможці. На відповідних дистанціях першість здобули:
«Смуга перешкод» 
Янок Наталія та Драчук Валентин (обоє з РДГУ);
«Водний слалом» 
Олексюк Марія та Зозуля Мар’яна ( обоє з НУВГП);
Лисюк Андрій та Ліферчук Ярослав, Миронюк Валерія та Ничипорук Роман ( всі з РДГУ);
«Фігурне водіння велосипеда» 
Олексюк Марія (НУВГП) та Панченко Вадим (РДГУ);
«Спортивне орієнтування за маркуванням» 
Ушкевич Вікторія (РКЕП) та Польовий Олександр (РДГУ).

Всі переможці отримали нагороди та призи від організаторів фестивалю. Великим подарунком для багатьох студентів стало відкриття мальовничої природи біля Оржева, з його багатовіковими дубами, озерами та, звичайно, всесвітньо відомою перлиною Рівненщини – Тунелем кохання. 

Сподіваємось, що ці перші кроки у активному туризмі, здобуті знання та певний досвід на дистанціях фестивалю в майбутньому знайдуть практичне застосування у більшості його учасників. 

Окрема подяка від організаторів та учасників фестивалю Клеванській ОТГ за активно допомогу в підготовці та проведенні заходу

Читайте також