На Рівненщині відкрили ювілейну амбулаторію (ФОТО)

http://oblrada.rv.ua

«Доступна медицина» відтепер і на Костопільщині

17 квітня першу сільську амбулаторію в Костопільському районі відкрили в селі Пісків. У рамках реалізації президентської програми «Доступна медицина» це вже 10 амбулаторія на Рівненщині, всього їх має бути 34, а в Україні понад 500.

За типовим планом, амбулаторія має оглядовий кабінет, реєстратуру, маніпуляційний та оглядовий кабінети, кабінети щеплень і лікаря загальної практики. Крім того, є житло для лікаря.

Будівництво цієї амбулаторії вартувало майже 6 млн. грн.. Разом із місцевими мешканцями ознайомитися із завершеним будівництвом завітав голова обласної ради Олександр Данильчук, голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, його заступник Світлана Богатирчук-Кривко та депутати обласної ради Руслан Потапчук, Василь Кльоп, Олександр Козак.

Олександр Данильчук у своєму виступі наголосив, що всі реформи, які були втілені і запропоновані Президентом України, зокрема децентралізація, освітня та медична реформи працюють в Пісківській ОТГ.

«Минулого року тут ми відкрили сучасну українську школу, сьогодні – нова амбулаторія. Децентралізація прийшла до вас. Бажаю кожному міцного здоров’я, але якщо трапиться, що доведеться звернутися до лікаря, переконаний, що в цій амбулаторії ви отримаєте професійну допомогу.», - зазначив він.

В свою чергу голова Пісківської сільської ради Василь Ярмольчук зауважив, що завдяки реформі місцевого самоврядування бюджет громади за два роки склав 70 млн. грн.

Найближчим часом в Костопільському районі мають відкритися ще дві нових, сучасних амбулаторії. А саме в Держаненській ОТГ в с. Постійне та с. Дюксин.

За інформацією прес-служби Рівненської облради

Читайте також