На Рівненщині відзавтра рибалкам заборонено ловити щуку

Ілюстративне фото

На Рівненщині з 15 лютого розпочинає діяти заборона на вилов щуки.

Про це повідомляють на Фейсбук-сторінці Рівненського рибоохоронного патруля.

З 15 лютого до 31 березня 2023 року, відповідно до нових Правил любительського і спортивного рибальства у всіх рибогосподарських водних об’єктах встановлюється заборона на добування щуки на період нересту.

Дана заборона застосовується для того, аби захистити плідники у переднерестовий період, оскільки термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладання ікри, але й на час переднерестової активності.

Як відомо, щука йде на нерест раніше інших риб, оскільки вона не така вимоглива до прогріву води, а іноді нереститься навіть під кригою. Прісноводна хижачка дуже важлива для балансу іхтіофауни, вона є свого роду регулятором: знищує малоцінну, дрібну, хвору та ослаблену рибу, що сприяє кращому зростанню цінних видів та оздоровлення їх популяцій.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, що вилов щуки під час її нересту тягне за собою відповідальність як адміністративну так і кримінальну. За кожну незаконно добуту щуку стягується шкода у розмірі – 3468 грн., також на порушника чека й адмінштраф, який може сягнути 3400 грн.

Читайте також