На Рівненщині відзначили 30 найкращих провідників із психічного здоров`я

На Рівненщині відзначили 30 провідників із ментального здоров’я.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської ОДА.

Із нагоди Всесвітнього дня психічного здоров’я на Рівненщині відбувся захід під гаслом «Стійкість одного - стійкість мільйонів».

Присутні підсумували роботу на місцевому рівні в межах впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?", яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. Також визначили нові перспективи. Учасники з усіх куточків Рівненщини мали можливість поділитися своїм успішним досвідом та історіями.

Відзначили і найкращих провідників ментального здоров’я. Це - 7 громад, 7 фахівців, 16 установ та організацій. Соціальні працівники, лікарі, діячі культури, рятувальники, психологи, управлінці й цілі колективи активно долучилися в Рівненській області до впровадження Всеукраїнської програми «Ти як?». Кожен із них, як зауважують у повідомленні, має свій унікальний досвід.

Присутніх привітав начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль і вручив відзнаки обласної адміністрації.

«Будемо працювати у цьому напрямі й надалі, розвиваючи культуру піклування про свій внутрішній стан. Адже зміцнення ментального здоров’я окремої людини – це крок до побудови здорового суспільства загалом», - відзначив Олександр Коваль.

За словами Регіональної координаторки Всеукраїнської програми ментального здоров'я Олени Бобровської, нині Програма охоплює всі сфери життя - від ветеранської політики до культури. А здобутки України в галузі ментального здоров’я вже сьогодні роблять її лідеркою в подоланні наслідків війни.

У межах заходу тривала виставка креативних творів, діяли «Стежка ментального здоров’я» та маркетплейс сервісів, що представлені в області.

Як відомо, переможців для отримання відзнаки на честь Дня ментального здоров'я визначили напередодні під час голосування на засіданні Координаційного центру підтримки цивільного населення при Рівненській ОДА.

 

Список переможців - за покликанням.

Читайте також