На Рівненщині викрили фірму, через яку виїхали з країни і не повернулись більше 40 ухилянтів

На Рівненщині сімох осіб підозрюють у організації схеми незаконного переправлення ухилянтів за кордон.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Ініціатором її створення став 30-річний чоловік, раніше засуджений за аналогічний злочин. Висновків чоловік не зробив і продовжив свою протиправну діяльність, залучивши до організації каналу втечі «клієнтів» своїх знайомих, серед яких – дільничний офіцер відділення поліції та підприємець-перевізник.

Зловмисники вносили відомості щодо ухилянтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв підприємства, оформлювали фіктивні договори працевлаштування, переправляли їх через кордон та переганяли назад авто, на яких виїхали псевдоводії.

За свої послуги брали в середньому 4,5 тис. доларів США. Вже встановлено 43 особи, які виїхали за межі України через фірму фігурантів, але назад не повернулись. При цьому за організацію незаконного перетину державного кордону вони сплатили загалом понад 2,5 млн грн.

Досудове розслідування проводять слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області та УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Читайте також