На Рівненщині викрили мережу нарколабораторій: 11 особам повідомили про підозру

На Рівненщині викрили мережу нарколабораторій. Наразі повідомили про підозру у придбанні та зберіганні психотропів та прекурсору 11 жителям області.

Повідомляють у Рівненській обласній прокуратурі.

Відомо, що до наркобізнесу причетні жителі Рівного та Здолбунова. Частина з них вже притягувалася до кримінальної відповідальності за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків.

В кожного з 11 учасників схеми була своя «зона відповідальності». Ділки купували псевдоефедрин і в облаштованій лабораторії виготовляли з нього метамфетамін. Зловмисники мали свою клієнтську базу та мережу наркодилерів для збуту товару.

Прекурсори замовляли такими партіями, що з них щомісяця можна було виготовити 16000 доз психотропів.

Під час обшуків у фігурантів провадження вилучили вже готові психотропні речовини, а також сировину для їх виготовлення, обладнання, зброю та інші докази протиправної діяльності.

Усім підозрюваним обрані запобіжні заходи: 9 взято під варту із правом внесення застави від 300 000 гривень до 454 200 гривень,  1 - цілодобовий домашній арешт. Стосовно ще одного спільника – триває розгляд.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк покарання - до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте також