На Рівненщині виявили 4 вантажівки з фальсифікованим спиртним

Прокуратурою Рівненської області спільно з правоохоронними органами виявлено  партію фальсифікованого алкоголю.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області, правоохоронці отримали оперативну інформацію про зберігання з метою подальшого збуту незаконно виготовленої алкогольної продукції на території одного з підприємств Рівного.

У зв’язку з загрозою приховування «фальсифікату» та з метою недопущення потрапляння його на ринок проведено огляд вказаної території, в ході якого виявлено та вилучено понад 10 000 тисяч пляшок горілки з марками акцизного податку, які мають ознаки підробки, а також 4 вантажні транспортні засоби, в яких вони вже були завантажені.

За вказаним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 204 КК України. Процесуальне керівництво у ньому здійснюється прокуратурою області.

На даний час слідчим до суду скеровано погоджене прокурором клопотання про накладення арешту на вилучену алкогольну продукцію та транспортні засоби, тривають першочергові слідчі дії, встановлюються особи, причетні до вчинення злочину, вирішується питання про призначення судових експертиз.

Санкція статті передбачає штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів громадян.

Читайте також