На Рівненщині виявили майже 70 порушень на "торгових точках"

 Як повідомили в управлінні по контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Рівненській області, протягом січня-травня поточного року працівниками підрозділу проведено 54 перевірки роздрібної торговельної мережі, в результаті яких виявлено 69 порушень вимог чинного законодавства, зокрема, безліцензійну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів без марок або з підробленими марками акцизного податку, реалізацію алкогольних напоїв за цінами, нижчими від встановленого мінімального розміру роздрібних цін, реалізацію алкогольних напоїв на розлив в підприємствах, які не відносяться до підприємств громадського харчування, реалізацію тютюнових виробів поштучно, зберігання алкогольних напоїв в місці зберігання, яке не внесене до Єдиного державного реєстру місць зберігання, реалізацію алкогольних напоїв особі до 18 років, реалізацію підакцизних товарів, які не обліковані у встановленому законодавством порядку, та без застосування РРО.

За виявлені порушення вимог чинного законодавства до суб’єктів господарювання винесені фінансові санкції на загальну суму - 1884,8 тис. грн., з яких до бюджету надійшло  542,3 тис. гривень.

Крім того, під час проведення фактичних перевірок працівниками Національної поліції, з незаконного обігу вилучено підакцизних товарів на загальну суму 36,18 тис. грн., з них:

  • алкогольних напоїв на суму 33,77 тис. грн.;
  • тютюнових виробів на суму 2,414 тис. гривень.

За результатами опрацювання інформації, отриманої від підрозділів Національної поліції, про виявлені порушення в частині реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів особам до 18 років, до 17 суб’єктів господарювання застосовані фінансові санкції на загальну суму 115,6 тис. грн. та анульовано дію 10 ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 2 ліцензій на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами.

Головне управління ДПС у Рівненській області

Читайте також