На Рівненщині внаслідок двох ДТП без електрики залишились 57 будинків

Сьогодні, 26 серпня, у селі Яполоть на Костопільщині у результаті аварії без електропостачання залишились 30 абонентів.

Про це повідомляють у Рівнеобленерго.

Нагадаємо, 33-річний мешканець села Збуж, який був за кермом автомобіля ВАЗ, заснув і збив електроопору. 

Аналогічна подія сталася цієї доби у селі Тинне Сарненського району. Тут опора була пошкоджена трактором. В результаті без електропостачання залишилося 27 абонентів.

В обох випадках для усунення наслідків дорожньо-транспортних пригод – заміни електроопор та мереж залучаються працівники Рівнеобленерго, спецтехніка та механізми – усе це могло б бути задіяне для виконання планових та аварійних робіт на інших об’єктах.

Так у Сарненському районі 26 серпня енергетики продовжують працювати над відновленням електропостачання після учорашнього буревію. Для оперативності робіт тут залучені додаткові бригади, зокрема із Дубровицького РЕМ. Натомість працівники РЕМ змушені розпорошувати людський та технічний ресурс для усунення наслідків ДТП у Тинному.

Варто зауважити, що подібні випадки не є рідкістю. Від початку 2020 року в Рівненській області третіми особами було пошкоджено 50 електроопор. Лише у серпні - 8.

У 70% випадків винуватців ДТП вдається встановити та стягнути збитки за завдану шкоду. Проте вони не враховують час та роботи, які могли б бути виконані нашим персоналом у випадку більшої обережності водіїв та уникнення подібних ситуацій.

Читайте також