На Рівненщині водій, який віз медперсонал, виграв суд у патрульної поліції

Острозький районний суд у Рівненській області розглянув позов водія спецтраспорту, який перевозив медперсонал під час карантину щодо неправомірного штрафу.

Нагадаємо, у квітні цього року під час перевезення пасажирів у маршрутці, визначеній як спецтранспорт, водія Олександра Дем'янчука зупинила патрульна поліція. У зв'язку із невідповідністю транспортного засобу критеріям для перевезення пасажирів, було складено протокол і накладено на водія штраф у розмірі 420 гривень. 

« 29 квітня наш транспортний засіб зупинила патрульна поліція. На той момент у салоні було десять людей - медичних працівників , котрим наша парафія організувала довіз, адже у той період громадський транспорт не здійснював пасажирські перевезення, - розповідає Олександр Дем’янчук. – Спочатку патрульні вимагали від мене дозвіл на перевезення, коли ж з’ясували, що ми його від керівництва району отримали в усній формі, склали протокол, що начебто у салоні відсутні три сидіння, а без них транспортний засіб не може вважатись пасажирським.»

Пан Олександр категорично не був згідний з діями патрульних та подав на них до суду. 

Острозький суд під час розгляду справи врахував, що протокол патрульними було складено з порушеннями, без відеодоказів. Тому патрульні сплатять відшкодування водієві Свято-Воскресенської парафії.

 

Читайте також