На Рівненщині водію автопоїзда призначили умовне покарання за смерть велосипедиста

На Рівненщині судили водія автопоїзда, який на смерть збив велосипедиста. 

Нагадаємо, ДТП сталась близько 19.20 19 травня 2020 року на трасі "Київ-Ковель-Ягодин" біля села Кисоричі.

На той час 60-річний обвинувачений, керуючи автопоїздом DAF, проявив неуважність, та збив на той час 41-річного жителя села Олександрівка. Від отриманих травм потрепілий загинув на місці. 

Як розповів обвинувачений, він їхав зі швидкістю близько 70 км/год. За 200 метрів він побачив велосипедиста, який "нахилившись над велосипедом щось копошився". Приблизно за 70 метрів велосипедист почав рух через дорогу. За 50 водій автопоїзда почав гальмувати, проте наїзду уникнути не вдалось. 

У суді обвинувачений зазначив, що має водійський стаж з 1976 року, до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху не притягувався.

Як розповіла у суді мати загиблого, ймовірно. він у той вечір повертався з роботи. За її словами, син постійно їй допомагав по господарству та матеріально, давав по 500-1000 гривень. Алкогольними напоями не зловживав. 

Син та донька загиблого також зазначили, що батько йому допомагав матеріально. Остання оцінила заподіяну шкоду через смерть батька у 200 тис грн. 

Дружина загиблого розповіла, що на момент ДТП чоловік працював неофіційно і утримував сім`ю. На роботу їздив на велосипеді, приносив у сім`ю приблизно 1000 гривень в місяць. Алкогольні напоїв вживав лише на свята, чому в той день був у стані алкогольного сп`яніння - сказати не може.

Відтак, Рокитнівський райсуд визнав обвинуваченого винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого та присудив йому 4 роки ув'язнення без позбавлення права керувати автомобілями з іспитовим строком у 2 роки. 

Крім того з ТОВ «Торговий-Дім «Крона Вуд», в якому працює підсудний, на користь чотирьох потерпілих стягнули по 20 тис грн моральної шкоди (кожному). 

 

Читайте також