На Рівненщині водію, який збив матір із дитиною, дали 3 роки в`язниці

На Рівненщині винесли вирок водію, який на "зебрі" збив матір із дитиною. 

Нагадаємо, ДТП сталась близько 13.10 14 вересня 2023 рку на вулиці Сурмичі у Дубні. Водій автомобіля "Шевроле Авео", перебуваючи у стані сп'яніння, збив на пішохідному перехді жінку з донькою. 

У результаті чого жінка дістала важку черепно-мозкову травму, дитина, 2018 року народження, не травмувалась - у неї лише було збите коліно та синці на спині. Проте їх обох забрали до лікарні. 

Як розповів у суді обвинувачений, напередодні ввечері він вживав спиртні напої, а зранку випив 1 л пива. За його словами він рухався зі швидкістю 40 км/год, а перед наїздом, мовляв, взяв до рук телефон, тому відволікся та не побачив пішохідний перехід

Чоловік заявив, що шкодує про скоєне. Просив у потерпілї вибачення, в лікарню до неї не ходив, адже "не хотів її тривожити". Натомість до потерпілої дзвонила його дружина та цікавилась її станом здоров'я. 

За його словами, він повністю відшкодував всі витрати потерпілої на лікування, також 35 тисяч грн витрат на відшкодування моральної шкоди. Цивільний позов визнав частково на суму 150 тисяч грн. Обвинувачений заявив, що не має змоги відразу заплатити таку суму, адже ніде не працює. Проте в подальшому продасть авто та сплатить ці кошти. 

Він просив не позбавляти його волі, щоб він міг працювати та сплачувати кошти для потерпілої. Крім того, він проживає з матір`ю, якій 76 років. Вона хворіє та потребує постійного стороннього догляду і він, як син, забезпечує цей догляд. Раніше він не притягувався до кримінальної відповідальності, також щиро розкаявся у вчиненому.

Як розповіла у суді потерпіла, їй довелось лікуватись два тижні. Нині вона з донькою проходить реабілітацію у психолога. За її словами, обвинувачений телефонував їй у жовтні 2023 року. Почала з ним бачитись лише під час судового розгляду. Позитивного контакту з ним немає. Жінка сказала, що вона його не може пробачити за те що сталося з нею та її дитиною. Також через отримані травми не могла працевлаштуватись, постійно вживає ліки та ходить на обстеження. Жінка є ВПО з Харкова, близько півтора року проживає в м. Дубно, є військовозобов`язаною, працювала в ЗСУ, одна виховує доньку.

Також потерпіла просила суд задовольнити її цивільний позов на суму 285 тисяч грн. Підтвердила, що обвинувачений частково відшкодував їй моральну шкоду. 

Потерпіла просила суд призначити обвинуваченому 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто протягом 8 років. 

Відтак, суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні правопорушення за ч. 2 ст. 286-1 КК та призначив йому 3 роки ув'язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 5 років. 

Крім того він має сплатити на користь потерпілої 200 тис грн моральної шкоди. 

Читайте також