На Рівненщині вшанували героїв Берестецької битви

Фото - Рівненська ОДА

Цьогоріч виповнюється 369 років Берестецькій битві. Традиційно, Рівненщина вшановує своїх героїв на території Національного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви».

З цієї нагоди проведено Митрополичне богослужіння та вселенська панахида в Георгіївській церкві за участю Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Після панахиди за загиблими голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та вище духовенство поклали квіти до підніжжя пам’ятника українським козакам та селянам.

Через пандемію урочистості відбулися із суттєвими обмеженнями. На територію проведення заходів можна було потрапити, пройшовши температурний скринінг. Музей і Михайлівська церква були зачинені. Під суворою забороною цьогоріч були і виїзна торгівля та інші заходи.

Богослужіння транслювали місцеві телеканали. Це дало змогу під час карантину більшій кількості людей стати учасниками вшанування.

"Дякую жителям області, що дослухалися до порад і залишилися вдома. Ми ще встигнемо зустрітися в славному селі Пляшева і відзначити ювілеи? - 370-річчя Берестецькоі? битви", - зазначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Читайте також