На Рівненщині встановлять комплекси, що блокують телерадіосигнали з рф і білорусі

Фото ілюстративне

Уряд виділив понад 150 мільйонів на блокування теле- і радіосигналів із росії та білорусі в прикордонній зоні 9 областей України, зокрема й у Рівненській.

Інформують журналісти "Економічної правди".

Кабінет міністрів України ухвалив рішення виділити з резервного фонду державного бюджету 152 млн грн на розгортання системи, яка блокуватиме антиукраїнське телерадіомовлення у прикордонних областях.

Відповідне рішення уряду є в розпорядженні ЕП.

Кошти з резервного фонду виділили Держспецзв’язку з метою "розгортання мережі блокування антиукраїнського телерадіомовлення у прикордонних районах України із застосуванням комплексів вибіркового блокування сигналів радіоелектронних (телевізійних) засобів".

Очікується, що за виділені кошти буде встановлено комплекси з блокування телерадіосигналів із території росії, білорусі й невизнаного придністров’я. Такі комплекси встановлять у 45 локаціях у прикордонній зоні 9 областей, а саме: Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської.

Виділені урядом кошти спрямують як на закупівлю та встановлення комплексів блокування сигналів, так і на витрати на експлуатацію цих комплексів упродовж наступних 8 місяців. Очікується, що самі комплекси буде встановлено 1 травня 2024 року.

Читайте також