На Рівненщині встановлюють нові сучасні світлофори (ФОТО)

http://kostopil-rada.gov.ua

Нещодавно, на вулиці Степанській поблизу Костопільської ЦРЛ завершився монтаж світлофорного об’єкту європейського зразка. Встановленню безпекових приладів дорожнього руху передував цілий комплекс робіт, серед яких – заміна повітряної лінії електропередач, аби система працювала безперебійно навіть у негоду.

Новий, сучасний, енергоощадний комплекс регулювання дорожнього руху поблизу закладу охорони здоров’я включає в себе цифрові інформаційні табло з відліком часу, звуковий супровід, клавіші зміни дорожнього руху для пішоходів, освітлення пішохідного переходу.

Та найголовніша перевага таких світлофорів, за словами директора КП «Костопількомунсервіс» Ігоря Оніщука, це їх технологія, адже працюють вони на основі світлодіодних ламп. Тож, як автомобілісти, так і пішоходи, будуть чітко бачити, коли перемикається світло навіть у сонячну пору.

Даний світлофор працюватиме за замовчуванням у транспортному режимі. А це означає, що регулюватиметься рух не автоматично (автоматичне перемикання з попередньо заданим часовим алгоритмом), а лише при натисканні пішоходами клавіш зміни дорожнього руху. Після дослідження особливостей транспортного потоку спеціалістами, такий режим роботи визнано оптимальним для усіх учасників руху.

Слід зазначити, що встановлення системи світлофорів зумовлено необхідністю підвищити рівень безпеки на даній ділянці вулиці Степанської, оскільки, відповідно до висновків та рекомендацій Костопільського Відділу Поліції – це місце концентрації дорожньо-транспортних пригод.

svitlofor stepanska roboty 2

На даний момент світлофорний об’єкт знаходиться на стадії налаштування. Нині, підрядна організація проводить пусконалагоджувальні роботи, які є ключовим етапом введення змонтованого обладнання у безпечну експлуатацію, включають в себе перевірку, налаштування і випробовування обладнання з метою забезпечення усіх параметрів і режимів, заданих проектом. Ці роботи є експертною оцінкою виконаних робіт та передбачають періодичне короткострокове вмикання/вимикання системи. Зокрема, запрацюють світлофори у тестовому режимі у другій половині дня 14-го серпня та працюватимуть до ранку 15-го серпня.

Повноцінну, стабільну роботу світлофорного об’єкту поблизу Костопільської ЦРЛ виконавці обіцяють орієнтовно через 2 тижні.

За інформацією прес-служби Костопільської міської ради

Читайте також