На Рівненщині з початку року 77 корупціонерів притягнули до відповідальності

Ілюстративне фото

На Рівненщині цьогоріч судді розглянули 96 справ, пов'язаних із корупцією. У ході розгляду було накладено штрафи на 66 представників місцевого самоврядування або держслужбовців.

Про це інформують у Рівненській обласній прокуратурі.

Серед них депутати сільських, селищних, міських, районних рад (51), посадові особи держлісохорони (8), посадовці органів місцевого самоврядування (3), посадові особи комунальних підприємств (2), та по 1 працівнику органів та установ кримінально-виконавчої служби і Національної поліції.

Загалом, упродовж року за наслідками розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією, судами накладено штрафів на суму 62 тис. гривень.

Для прикладу, прокурором забезпечено участь у розгляді справи, за наслідками розгляду якої судом прийнято рішення про притягнення до адміністративної відповідальності сільського голови однієї з територіальних громад Сарненського району, який в порушення вимог ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів, а також, перебуваючи в умовах такого конфлікту інтересів,  прийняв на роботу до сільської ради свою дружину. На посадовця накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 3 400 грн.

Окрім цього, за вказаний період органами прокуратури області скеровано 40 подань з метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню корупційного або пов’язаного з корупцією правопорушення. За результатами розгляду цих подань притягнуто до дисциплінарної відповідальності 11 посадових осіб, з них 1 особу звільнено із займаної посади. 

Читайте також