На Рівненщині зафіксували майже десяток фактів порушення передвиборчої агітації

Радіо ТРЕК

Під час рейду спільно з громадським об’єднанням «ОПОРА» поліцейські у Рівному 18 січня виявили та зареєстрували чотири факти розповсюдження з порушеннями друкованих матеріалів передвиборчої агітації.

На чотирьох білбордах із кандидатом у президенти були відсутні відомості про установу, яка здійснювала друк, тираж, інформації про осіб, відповідальних за випуск та замовника відповідних матеріалів було виявлено учора в Рівному. Такі порушення кваліфікуються за частиною 2 статті 212-13 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще три аналогічні правопорушення в обласному центрі також були виявлені 10 січня та одне – 14 січня.

На осіб, причетних до вчинених правопорушень складено п’ять протоколів та адмінматеріали скерувані до суду для прийняття рішення. Санкція статті передбачає покарання у виді накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. За трьома фактами ще триває перевірка, встановлюються особи, причетні до порушення Закону.

Поліцейські і надалі проводитимуть подібні рейди і не лише на території Рівного, а й всієї області.

Як повідомив заступник Голови Національної поліції України Олександр Фацевич, за час цьогорічної виборчої кампанії поліція вже склала 15 адмінпротоколів.

Нагадаємо, за злочини на виборах 2015 року було засуджено 81 особу. Водночас в Україні вже зафіксований єдиний поки факт засудження до реального терміну позбавлення волі – за підкуп виборців на виборах в одній з об’єднаних територіальних громад.

Також нагадаємо, що новини щодо перебігу виборчих перегонів, зокрема – реагування поліції на виявлені порушення, доступні тут.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області

Читайте також