На Рівненщині запрацював сучасний медичний заклад (ФОТО)

У селищі Рокитному на Рівненщині запрацював новий терапевтичний корпус центральної районної лікарні. На п’яти поверхах новобудови розмістили поліклінічне, неврологічне, терапевтичне та акушерсько-гінекологічне відділення. Розташували тут і харчоблок.

«Відкриття нового терапевтичного корпусу дозволить районній лікарні стати однією з найсучасніших на Поліссі. Завдяки добудові весь медзаклад розміститься в одній будівлі. Це забезпечить пацієнтам комфортне лікування. Відкриття корпусу стало одним із результатів реалізації реформи децентралізації. Кошти на лікарню були виділені з Державного фонду регіонального розвитку та місцевих бюджетів», - зазначив заступник голови Рівненської ОДА Віталій Ундір під час відкриття добудови.

Загалом на будівництво нового корпусу в 2017 році виділено понад 13 мільйонів гривень. З них 11,7 мільйонів – гроші ДФРР, решта –з місцевого бюджету.

Нині послугами лікарні користуються майже 58 тисяч жителів району.

«Щорічно стаціонарну допомогу тут одержує понад 10 тисяч хворих, народжує більше тисячі жінок, проводиться близько тисячі операцій. Тож усі пацієнти відтепер отримуватимуть більш якісні медичні послуги», - розповів головний лікар Рокитнівської ЦРЛ Олег Костюк.

Втім, медики радіють не лише новим та комфортним приміщенням, а й сучасному обладнанню, яке закупили.

Зокрема, акушерсько-гінекологічне відділення Рокитнівської ЦРЛ тепер має лапараскопічний хірургічний апарат, ліжко-трансформер, реанімаційні місця для новонароджених, відсмоктувач слизу з дихальних шляхів, кардіомонітор, високочастотний апарат «Надія» для різання та коагуляції м’яких тканин.

«У районі спостерігається найвищий рівень народжуваності в Україні та збільшується природний приріст населення. У зв’язку з цим у лікарні проводиться багато гінекологічних операцій. Придбання лапараскопічного хірургічного апарату дозволить їх виконувати оперативно та на високому рівні. Також його використання дозволить скоротити післяопераційне перебування пацієнток у лікарні», - додає завідувачка акушерсько-гінекологічного відділення Людмила Коцюрубська.

Рокитнівська центральна районна лікарня заснована в 1940 році. У 2004 році було розпочато будівництво нового терапевтичного корпусу центральної районної лікарні.  В 2011 році була здана І черга будівництва.

Загалом у лікарні працює вісім стаціонарних відділень, а також клініко-діагностична лабораторія, поліклініка, приймальне відділення, пункт переливання крові.

Прийом ведуть лікарі-спеціалісти, функціонує денний стаціонар. Лікарня укомплектована сучасними апаратами ультразвукової діагностики, рентгенівським комплексом з цифровою обробкою зображення, лабораторним обладнанням, сучасним флюорографом  та наркозно-дихальною апаратурою.

Читайте також