На Рівненщині засудили водія, який, об`їжджаючи ДТП, збив пішоходів

Фото РВ

На Рівненщині винесли вирок водію, який збив чотирьох пішоходів біля місця ДТП. 

Як зазначається у рішенні Рівненського райсуду, ДТП сталась о 20.15 8 листопада 2015 року біля готельно-ресторанного комплексу "Айвенго". Водій "ВАЗ 217230" об'їжджав пошкоджені внаслідок іншого ДТП авто та збив чотирьох людей, які стояли на узбіччі. 

Внаслідок цього одна жінка загинула на місці, інша - померла у лікарні, ще двоє - дістали тяжкі та легкі травми. 

Обвинувачений в останньому слові свою вину визнав повністю. 

Водій також заперечив, що був на момент ДТП у стані сп'яніння. Він пояснив. що алкоголь вжив вже після ДТП, мовляв, дуже знервувався і випив пляшку пива, яка була в нього в машині. 

Відомо, що в авто також перебувало сім пасажирів. 

Один із потерпілих наполягав на реальному позбавленні волі обвинуваченого на 10 років з позбавленням права керувати авто на три роки. 

Інша потерпіла вказала, що обвинувачений їй відшкодував 5 тис доларів, тому вона не заперечує проти того, щоб його звільнили від покарання з випробуванням. 

Іншим двом потерпілим він відшкодував по 4 та 5 тис доларів. 

Пасажир "ВАЗу" у суді вказав, що в попутному напрямку в той день їхав бус, який обмежував видимість. Також зазначив, що було похмуро і дорога була мокра. Крім того, свідок сказав, що обвинувачений рухався зі швидкістю близько 90 км/год.

Відтак, суддя визнав обвинуваченого винним у скоєнні ДТП та присудив йому 9 років ув'язнення з позбавленням права керувати авто на три роки. 

Крім того, суд частково задовольнив цивільний позов  на користь потерпілого - 112,5 тис грн матеріальної шкоди та 500 тис грн моральної шкоди, 

 

Читайте також