На Рівненщині затримали "BMW", в якому незаконно перевозили майже 9 кг бурштину (ФОТО)

Учора, 31 січня, близько пів на 11 годину вечора на Рівненщині у селищі Рокитному патрульні поліцейські зупинили автомобіль «BMW 745» через отриману інформацію про те, що у цьому авто незаконно перевозять бурштин-сирець.

За кермом автівки перебував 35-річний житель міста Луцька. Під час поверхневої перевірки копи виявили у салоні біля заднього сидіння пакет із «сонячним» камінням. На місце викликали слідчо-оперативну групу, яка і задокументувала цей факт. До слова, в автомобілі везли сирець бурштину загальною вагою 8,9 кілограмів. Усе каміння скерували на експертизу. Вирішується питання про накладення арешту на транспортний засіб.

У поліції за цим фактом розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, перевезення бурштину).

До слова, водій автомобіля від будь-яких пояснень відмовився. Санкція інкримінованої йому статті передбачає покарання у виді штрафу від 3 до 10 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 3 років.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Рівненської області.

Читайте також