На Рівненщині затримали грузина, який організував злочину групу (ФОТО)

14 вересня рано вранці 45-річний мешканець Німеччини повідомив до поліції, що в Дубенському районі невідомі особи вибили скло автівки та викрали барсетку із грошима та документами. Дубенським поліцейським вдалося встановити особу одного із крадіїв - громадянини Грузії, який нині проживає в Одесі. Під час огляду автівки правоохоронці знайшли та вилучили знаряддя для злочину.  

Чоловіки на автівці «Volkswagen Passat» заїхали на територію АЗС, де і запримітили «Volkswagen Golf» на іноземній реєстрації, у салоні якого відпочивав водій. 37-річний ініціатор злочину залишився у власному авто, а його спільники за секунди пробили ножем колесо, за допомогою спеціально підготовленого засобу пошкодили віконне скло і викрали шкіряну барсетку. У ній знаходилися особисті документи, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та грошові кошти в сумі 400 євро.

Наразі у поліції розпочали кримінальне провадження щодо грабежу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб. Грузина, якому 37 років, затримали, а його автівку помістили на штрафмайданчик. Він також розповів, що грабував не сам - долучив ще двох чоловіків, з якими нещодавно познайомився.  

«Поліцейські Дубенського відділу поліції зібрали достатньо доказів для повідомлення громадянину Грузії про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, — повідомив т.в.о. начальника ГУНП в Рівненській області Сергій Волков. — Слідчий підготував клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави. Утім, суд задовольнив його частково та визначив заставу у розмірі 368 тисяч гривень».

Підозрюваний вніс зазначену суму застави. Відповідно до частини 5 статті 194 Кримінального процесуального кодексу на нього судом покладено виконання  відповідних процесуальних обов’язків.

Слідчі дії у кримінальному провадженні за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу тривають. Поліцейські перевіряють підозрюваного на причетність до скоєння іще трьох аналогічних грабежів на автодорозі «Київ-Чоп». Крім того, тривають розшукові заходи щодо встановлення інших осіб злочинної групи.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

Читайте також