На Рівненщині затримали пенсіонера, якого підозрюють у вбивстві співмешканки

фото ілюстративне

На Кореччині взято під варту підозрюваного у вбивстві

Корецьким відділом Здолбунівської місцевої прокуратури забезпечується організація і процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства 60-річної жительки с.Гвіздів Корецького району Рівненської області.

До Корецького відділення поліції надійшло повідомлення 33-річної жительки с.Гвіздів про виявлення тіла жінки без ознак життя та наявними тілесними ушкодженнями. Заявниця зазначила, що загибла є її матір.

В результаті невідкладних слідчих дій працівниками поліції затримано особу та за погодженням із прокуратурою повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство).

Підозрюваним виявився 75-річний співмешканець загиблої.

Досудовим розслідуванням встановлено, що останнім часом між 60-річною загиблою та її співмешканцем неодноразово виникали конфлікти. Під час чергового конфлікту співмешканець схопив ножа та наніс кілька ударів в область шиї та тулуба. Від отриманих ушкоджень жінка померла на місці.

З метою недопущення дій, спрямованих на переховування від органів правосуддя, знищення доказів, прокуратура та поліція клопотала перед судом щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Суд неупереджено вивчивши доводи прокуратури, визнав їх обґрунтованими та задовільнив клопотання.

Триває досудове розслідування. Саме воно дозволить з’ясувати всі фактичні обставини кримінального правопорушення.

Кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст.115 КК України відноситься до категорії особливо тяжких, санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Матеріали Корецького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури Рівненської області

Читайте також