На Рівненщині завдяки призовникам можуть відновити залізничне сполучення

Фото - ілюстративне / відкриті джерела

У найближчі дні на Рівненщині можуть відновити залізничне сполучення. За словами першого заступника голови Рівненської ОДА Сергія Подоліна, основною причиною оперативного розгляду питання є необхідність відправлення призовників до військових частин по Україні.

– Мав розмову з військовим комісаром області. Сьогодні проходить весняна призовна компанія. Ми зробили декілька відправок і зіштовхнулися з деякими проблемами, тому що ті команди, які ми формуємо і збираємо на збірному пункті у Здовбиці, треба доставляти до військових частин – пояснив Сергій Подолін.

До слова, сьогодні львівська комісія з питань ТЕБ і НС погодила відновлення пасажирського та приміського залізничного сполучення в своєму регіоні.

На Рівненщині хочуть дозволити підсаджувати в поїзди призовників, які пройшли медкомісії і придатні до служби в армії.

Сергій Подолін зауважив, що вже є доручення ознайомитися з рішенням львівських колег. Якщо воно буде відповідати усім вимогам – питання відновлення залізничного сполучення на Рівненщині розглянуть.

Нагадаємо, через складну епідситуацію у Рівненській області, жоден поїзд у містах області не зупиняється. Лише з 26 червня швидкісний поїзд "Інтерсіті +" сполученням "Київ-Львів-Київ" робитиме зупинку у місті Дубно.

Читайте також