На Рівненщині збільшать кількість служб для постраждалих від насильства 

На Рівненщині діє 22 служби, які працюють із постраждалими від насильства. Це денні центри, кризові кімнати, мобільні бригади та притулки.

За останній рік у Рівному створили обласний денний центр соціально-психологічної допомоги, а також шелтер у Варковицькій громаді.

Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Днями мобільна бригада, яка працює у співпраці із Рівненським денним центром, отримала у користування транспортний засіб.

Це одна із 60 автівок від Фонд Народонаселення ООН в Україні - UNFPA Ukraine , наданих урядом США через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Про подальшу розбудову мережі служб для постраждалих від насильства йшлося під час скайп-зустрічі за участю представників Мінсоцполітики та міжнародної програми UNFPA Фонду ООН у галузі народонаселення.

Ми працюємо над тим, аби більшість постраждалих осіб мали доступ до якісних безкоштовних послуг. У Рівненській області є віддалені населені пункти, тому на сьогодні є потреба створити у громадах 3 денні центри, 4 кризові кімнати та додаткову мобільну бригаду, - зазначила заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Як розповіла керівниця експертної групи з питань протидії торгівлі людьми, домашньому насильству та гендерної рівності Мінсоцполітики Олена Маслова, цьогоріч для Рівненщини передбачено близько 7 млн грн з держбюджету для подальшої розбудови мережі служб, які працюють із постраждалими від насильства.

 

Читайте також