На Рівненщині жінка самовільно відключилась від централізованого опалення, але змушена за нього платити

Ілюстративне фото

Мешканка Здолбунова Катерина Левинська хотіла відключитись від централізованого опалення, однак її звернення ігнорували місцеві чиновники. Пенсіонерка вирішила діяти самостійно та прибрала батареї у оселі. Втім, платіжки їй продовжували надсилати.

Повідомляє "Рівне 1".

Жінка мешкає у будинку на вулиці Лесі Українки 1А. Ще у 2018 році через непідйомні суми у платіжках вона вирішила відключитсь від централізованого опалення. Оскільки, за її словами, чиновники її прохання ігнорували, то вирішила зробити це без офіційного дозволу. Втім, таке рішення зіграло з жінкою злий жарт. 

Тепер вона змушена платити за послуги, які їй, по факту, не надають.

Юрист Юрій Клекотка пояснює, кілька років тому і справді явища індивідуальних відключень носили масовий характер та були легшими з точки зору бюрократії. Втім, нині регулюється рядом нормативно-правових актів.

Аби перейти на індивідуальне опалення, необхідне відповідне рішення більшості мешканців будинку. За словами Катерини Левинської, на зборах їй навіть вдалось зібрати певну кількість голосів: зафіксовану протоколом. Втім, від початку війни чимало мешканців просто виїхали. Змінився і голова ОСББ, з яким мешканці ще не встигли познайомитись.

 

Читайте також