На Рівненщині зима була аномально теплою: зафіксували 3 рекорди

На Рівненщині цьогорічна метеорологічна зима на Рівненщині розпочалась з 19 листопада, що на 10 днів раніше багаторічних строків. Закінчилась метеорологічна зима 20 лютого, що на 5 днів раніше багаторічної дати. Тривалість зимового періоду склала 94 дні.

Повідомляють у Рівненському обласному центрі з гідрометеорології.

Впродовж зими було аж 58 днів з відлигою (дні, коли температура повітря була вища 0ºС). Найхолоднішим місяцем став січень з середньою місячною температурою 1-3ºС морозу. Найтеплішим виявився лютий місяць, коли середня місячна температура була вища від кліматичної норми на 6-7ºС.

Найнижча температура повітря відмічалась 9 січня і по області становила 18-19ºС морозу. Найвища температура спостерігалась 12 лютого і була 12-15ºС тепла.

Цьогорічна зима відзначилась аномально теплою погодою. Переважав вплив теплих повітряних мас атлантичного і середземноморського походження. Середня місячна температура зими склала 1-2ºС тепла, що на 3-4 ºС вище від кліматичної норми.

Сума опадів за сезон склала 174,0-184,4мм, що становить 159-182% від норми. Найбільше опадів по області випало у січні ( 2-2,5 норми).

Сніговий покрив цьогоріч утворився в третій декаді листопада, був нестійким і лише в січні зберігався майже впродовж місяця. Зійшов сніг остаточно на початку другої декади лютого. За всю зиму було перевершено три добові історичні максимуми температури повітря: 11,12 і 29 лютого.

Читайте також