На Рівненщині зняли історичний фільм (ВІДЕО)

У межах проекту «Україна і Польща. Слідами історичної спадщини» з’явилося відео про кляштор (католицький монастир) францисканців у Корці. Про це повідомляє сайт Корець.Район.

Це вже друге відео про об’єкти архітектурної спадщини Кореччини.

У 2018 року в Україні створено 100 коротких відеофільмів, присвячених обраним об’єктам архітектурної спадщини, які було збудовано за часів колишньої Речі Посполитої.

Над створенням проекту працювала польсько-українська група, до складу якої увійшли історики, публіцисти, журналісти, громадські організації, а також молодь.

Проект підтримано Міністерством закордонних справ Польщі в рамках конкурсу «Співпраця у галузі публічної дипломатії 2018».

<> <> <>

Монастир заснували, ймовірно, в 1621 р. корецькими князями Самуїлом та його братом Яном Каролем (спочатку, ймовірно, для монахинь Православної Церкви).

Костел побудований в першій половині 18 століття за участю єзуїтського архітектора Павла Гіжицького (невідомо, чи він зробив церковний проект). Будова монастиря почалася в 1752 році. Костел та монастир були скасовані в 1832 році і передані православній церкві св. Трійці.

У 1863-1880 рр. храм був повністю перебудований, серед іншого, до західного фасаду було додано дерев'яну башту, збудовано східну частину нави та п'ять куполів над нею, що надає архітектурі неоросійські риси.