На Рівненщині зріс показник сплати ЄСВ

фото ілюстративне

На Рівненщині надходження ЄСВ перевищили минулорічний показник на 824 млн. грн.

Головним управління Державної фіскальної служби у Рівненській області  з початку 2018 року забезпечено надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування на рівні 3 млрд. 780 млн. грн. Цьогорічний показник перевищує минулорічну суму сплати єдиного внеску за аналогічний період на 824 млн. грн. Про це повідомив  начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев.

Як зазначив  Дмитро Зайцев, серед пріоритетів роботи фіскальної служби й надалі залишається вжиття заходів щодо детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення. Адже офіційне працевлаштування дасть змогу громадянам легально працювати і мати соціальні гарантії, а бюджет відповідно отримає додаткові надходження у вигляді податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Нагадуємо, єдиний соціальний внесок зараховується до Пенсійного та соціальних фондів. З 01 січня 2018 року законодавством встановлено розмір мінімальної зарплати 3723 гривні, а максимальна величина заробітної плати, з якої сплачується ЄСВ, складає 55845 гривень.

За інформацією ГУ ДФС у Рівненській області

Читайте також