На Рівненщину надійшла гуманітарна допомога з Німеччини

На Дубровиччину доставили чергову партію гуманітарного вантажу із Німеччини. Проєкт реалізовується у рамках співпраці Громадської організації «Сила волі» із німецькою благодійною організацією «Брюкеншлаг». 

Про свою гуманітарну місію порталу Полісся#INFO розповів член ГО «СИЛА ВОЛІ», ініціатор та ідейний натхненник співпраці із німецькою стороною, депутат Берестівської сільської ради Валерій Клюйко. 

«Цього разу ми привезли з Німеччини 5 800 кілограмів вантажу. Це парти та стільці для шкіл, комп’ютери, медичне обладнання для лікарень тощо. Більшість вантажу вже роздали у Дубровицькому районі спільно із головою Дубровицької райдержадміністрації Олександром Гузичем. Частину вантажу також передамо Волинській обласній інфекційній лікарні, оскільки волиняни нам активно сприяли у його доставці, тож цю лікарню включили у план розподілу гуманітарної допомоги», - розповів Валерій Клюйко. 

Днями волонтер спільно із головою РДА Олександр Гузич передали вантаж за цільовим призначенням. Зокрема, Туменський НВК отримав 10 парт, 20 стільців та 1 комп’ютер. Дитсадок села Орв’яниця – 10 парт, 20 стільців, 2 комп’ютери та сумку дитячих іграшок.  Істотна допомога перепала Дубровицькому ЦПМСД – 22 ролятори (пристрої для допомоги при ходьбі), ящик окулярів, 6 інвалідних візків, ящик слухових апаратів, стілець-ваги та 4 комп’ютери. Ще 2 комп’ютери дісталися Дубровицькому ДНЗ №5 «Світлячок». 

Допомогу отримала і Дубровицька ЗОШ №2, це 10 стільців та 8 парт, 1 шкільна дошка та ящик дитячих футболок. Поповнився меблями і берестівський дитсадок. В цей заклад волонтери доставили 10 парт та 20 стільців, настільні ігри та 2 комп’ютери, ще один вирішили передати у музей.  А шкільна їдальня у Лютинську поповнилася 12 столами. 

Нагадаємо, це вже не перший гуманітарний вантаж, який Громадська організація «Сила волі» доставила на Дубровиччину. Перші невеликі партії вантажу ГО «Сила волі» доставила ще навесні 2017 року завдяки особистим зв’язкам Валерія Клюйка із представниками німецької благодійної організації «Брюкеншлаг». Першу крупну партію вантажу, цілу фуру, яка вимагала проходження всіх офіційних процедур розмитнення,  Громадська організація «Сила волі», за сприяння тодішнього народного депутата Василя Яніцького, доставила на Дубровиччину у лютому 2018 року. Школам, лікарням та іншим закладам допомогу роздали вже в березні. 

Читайте також