На Рівненщину надійшла субвенція на безкоштовне харчування школярів

На Рівненщину надійшли кошти на безкоштовне харчування учнів. 

Про це повідомили у Рівненській ОДА. 

Як зазначається, начальник Рівненської ОВА Олександр Коваль на нараді з освітянами та керівниками ТГ дав доручення головам громад максимально швидко прийняти рішення на сесіях щодо старту ініціативи.

«Рівненщина вже отримала з держбюджету жовтневі кошти на безкоштовне харчування школярів. Ця субвенція є одним із кроків реформи, яку ініціювала перша леді Олена Зеленська. Її мета - забезпечити школярів якісною їжею, сформувати у них культуру здорового харчування», – сказав очільник області.

Нагадаємо, йдеться про безкоштовне харчування учнів 1-4 класів. На це у держбюджеті до кінця року передбачено 2 млрд грн, з яких 107,5 млн грн для Рівненщини. За рахунок коштів субвенції оплачується не більш як 70% вартості такої послуги.

Директор Департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський додав, що за рахунок субвенції здійснюються видатки на:

  • придбання продуктів харчування – у разі забезпечення такого харчування закладом освіти самостійно;
  • оплату послуг кейтерингу та/або аутсорсингу – у разі забезпечення такого харчування надавачами послуг з харчування (кейтеринг або аутсорсинг).

Читайте також