На Рівненщину надійшов медичний вантаж

У заклади охорони здоров'я Рівненщини надходять засоби індивідуального захисту. Цього разу гуманітарна допомога надійшла від Центру громадського здоров’я та державного підприємства «Укрвакцина», інформують в ОДА. 

Медичний вантаж нараховує 4500 медичних масок, 1000 захисних окулярів, майже пів сотні термометрів, 2100 бахіл, понад пів тисячі захисних та ізоляційних костюмів, 5100 шприців для ін’єкцій, більше пів тисячі санітайзерів та дезинфікаторів, 900 рукавичок.

Допомогу розподілять між медичними закладами, які визначені як госпітальні бази для лікування пацієнтів з коронавірусом «першої» та «другої» хвилі. Також засоби отримають Центр екстреної медичної допомоги, обласний лабораторний центр, обласний центр громадського здоров'я.

Поставки медичних вантажів систематизовані, в область вони надходять щотижня. У результаті лікарні мають засобів захисту на місяць, що постійно оновлюються.

Нагадаємо, у Рівненській ОДА сформували чіткий алгоритм дій, який передбачає допомогу лікарням напряму. Так, оперативний штаб при ОДА збирає дані про потреби медзакладів. Бажаючі надати допомогу телефонують за номером 095-072-94-70 та дізнаються про потребу. Для подальшої комунікації людям надаються контакти медзакладу.

Читайте також